Arp Mühürü Gerçekleri: Kuzey Kutbu Hayvanları

Fiziksel tanım

Arp contası sırtında büyük harp biçimli halkaları olan açık gri veya beyaz bir memelidir; Yüzü ve gözleri siyah. Aynı zamanda, ısı dengesini korumaya yardımcı olan bir çift yüzgeçe sahiptir. Büyük bir kürk manto ve altında kalın bir balina yağı katmanı var. Balyalayıcı depolanan enerjiyi sağlamaya yardımcı olur ve aşırı soğuk havalarda onu sıcak tutar. Erkeklerde ortalama kilo 287 pound (130 kilogram) olup, kadınlar arasında biraz daha hafiftir. Arp contası 4, 9 - 6, 6 fit (1, 5-2 metre) uzunluğundadır.

Diyet

Harp contaları nispeten dar bir diyet aralığına sahiptir. Etçildirler, çoğunlukla küçük balıklarla kabukluları beslerler. Kış aylarında, göç ettiklerinde, öncelikle ringa ve kutup morina balığı gibi capelin ve diğer pelajik balıklarla beslenirler. Ayrıca, euphausiids, mysids, amfipodlar ve karides gibi kabukluları da tüketecekler. Arp contaları, yiyecek kaynaklarını ararken çok uzun mesafelere göç edebilir.

Habitat ve Menzil

Arp mühürleri Arktik Okyanusu'nun sularında ve Atlantik Okyanusu'nun en kuzeyindeki yerlerinde yaşar. Yaygın olarak doğu Kanada'da, özellikle deniz illerinde, ayrıca Norveç, Grönland ve Rusya'da bulunurlar. Göç ettikleri için, aynı zamanda Büyük Britanya ve Japonya kadar uzakta bulundular. Okyanusta yüzmeyi ve yaşamayı tercih ediyorlar ve zamanlarının sadece küçük bir kısmını karada geçiriyorlar. Bir çeşit buz kalıbı olarak, harp contaları yardım için deniz buzu kullanır. Sonuç olarak, küresel iklim değişikliğinin incelmesi ve deniz buzunu parçalaması nedeniyle tehdit altındalar. Aynı zamanda önemli av hedefleridir. Bununla birlikte, bugün hala nispeten büyüyorlar ve Uluslararası Doğanın Korunması Birliği (IUCN) tarafından "En Az Endişeli" bir tür olarak sınıflandırılıyorlar.

davranış

Arp mühürleri, birbirlerinin şirketlerinden zevk alan sosyal hayvanlardır. Genellikle büyük gruplar oluştururlar ve göç ederken bile içinde kalırlar. Gezinme söz konusu olduğunda çok yetenekliler ve seslerin ve işaretlerin kesinlikle farkındalar. 590 ila 920 feet (180-280 metre) derinliğe kadar dalabildikleri bilinmektedir. Tehlikeyi önlemek için çabalarken, 15 dakika kadar su altında kalabilirler.

üreme

Kışın meydana gelen çiftleşme mevsimi boyunca, olgun erkek fokların her biri, dişi fokları çekmek amacıyla buz üzerinde bir yer tutar. Ancak çiftleşme suyun kendisinde gerçekleşir. Çiftleşmeden sonra, dişiler, annenin uterusunda implante edilen küresel bir embriyoya dönüşen başarılı bir üremenin ardından döllenmiş yumurtaları ile toprağa geri döner. Bir bebek fok kabaca üç ay sonra doğar. Dişi contalar genellikle Şubat ayında doğum yapar. Anneler kendi yavrularını kokularıyla tanırlar ve sadece kendi yavrularına bakarlar. Genellikle anneler bebeklerini 12 gün sonra kendilerine bırakırlar. Yenidoğan yavrular yaklaşık 2, 8 fit (85 santimetre) uzunluğundadır, yaklaşık 24, 3 pound (11 kilogram) ağırlığındadır ve sarımsı renklidir. Arp mührünün kabaca 30 yıl ömrü vardır.