Dünyanın En Uykulu 10 Hayvanı

Hayvanlar doğada çok önemli bir rol oynar ve eko sistemin önemli bir parçasıdır. Bazı hayvanlar (hem evcil hem de vahşi) çok aktiftir ve diğerleri bütün gün uyurken, her gün sadece birkaç saat uyurlar. Bu ağır uyuyanlar sadece beslenmek için uyanırlar. Bu hayvanların uyku düzeni avlanma gereksinimlerine göre belirlendiğinden, uyudukları sürenin kesin olarak belirlenmesi zordur. Dünyadaki en uykulu hayvanlardan bazıları:

10. Dikenli Karınca yiyen

Ayrıca Echidnas olarak bilinen dikenli antenler, Tachyglossidae familyasına ait yumurtlayan memelilerdir. Termitler ve karıncalarla beslenirler. Dikenli karınca yiyenler Yeni Gine ve Avustralya'da bulunur. Kaba dikenlerle ve saçlarla kaplı kahverengi veya siyah renkli, orta büyüklükte hayvanlardır. Echidnas, Güney Amerika'daki gerçek antealerlere ve kirpiler ve kirpi gibi bazı dikenli hayvanlara benzemektedir. Dikenli karınca yiyenler günde 12 saatten fazla uyurlar.

9. Domuz

Herhangi bir zamanda milyarlarca canlı domuz ile evcil domuzlar dünyadaki en kalabalık memelilerdir. Omnivorlar ve çok çeşitli yiyecekleri yerler. Tüm evcil domuzların ataları olan yaban domuzları, dünyadaki en yaygın büyük memelilerden biridir. Alt türleri Avrasya, Japonya, Hindistan, İrlanda ve Afrika'yı içeren dünyadaki en sert iklimlere özgüdür. Domuzlar, tıpkı kediler gibi, günde 13 saat boyunca uyurlar.

8. kedi

Kediler, küçük, tüylü, etçil hayvanlardır, bunlar evde tutulurken ev kedileri olarak bilinir. Onlar dünyadaki en ünlü ev hayvanlarıdır ve fareleri ve arkadaşlıklarını avlama yetenekleri nedeniyle değerlidirler. Kediler günde yaklaşık 13 saat uyuyabilir. Geceleri avlanan gece yaratıklarıdır ve çoğunlukla gündüz uyurlar. Bunlar, doğası gereği avcılardır ve uyku, takip etme, koşma, tırmanma ve zıplama için enerji ayırmalarına yardımcı olur.

7. Sincap

Sciuridae familyasına ait küçük-orta ölçekli yaratıklar. Afrika'ya, Avrasya'ya, Amerika'ya özgüdürler ve Avustralya'da insanlar tarafından tanıtıldılar. Dışarıda yiyecek aramadıkları ve ağaçlara zıplamadıkları zaman, sincaplar zamanlarının çoğunu uyuyarak geçirir. Yuvalarında günde yaklaşık 14 saat uyurlar. Diyetleri yağ ve karbonhidrat bakımından zengindir; bu da uykularına sebep olur. Sincaplar akşamın erken saatlerinden sabahın erken saatlerine kadar uyurlar.

6. Hamster

Hamster vahşi doğada yaşayan Cricetinae alt ailesine ait küçük kemirgenlerdir. Yırtıcı hayvanlar tarafından avlanmaktan kaçınmak için gün içerisinde yeraltını gizleyen crepuscular yaratıklar. Esaret altında üremek çok basit oldukları için, hamsterler çok popüler ev hayvanları haline geldi. Bir hamsterda yiyecekleri yuvalarına geri götürmek için kullandığı uzatılmış bir yanak çantası vardır. Onlar ipeksi, kalın bir kürk ile sağlam gövdeli yaratıklar. Hamster günde 14 saatten fazla uyur. Bitki örtüsü, meyveler, tohumlar ve bazen de böcekleri yutarak beslenirler.

5. Lemur

Lemur, Madagaskar'a özgü olan bir strepsirrhine primattır. Ağırlıkları 0.0661 pound ila 20 pound arasında değişen lemurlar, pençeler yerine çivili beş farklı rakam dahil olmak üzere diğer tüm primatlarla çeşitli özellikleri paylaşırlar. İkinci ayak uçlarında, bakım ve tırmalamak için kullandıkları tuvalet pençesi olarak bilinen uzun ve yanal olarak sıkıştırılmış bir tırnakları vardır. Lemurlar maymunlar gibi davranır ve ağaçlarda bulunurlar. Meyveler, sebzeler ve etlerle beslenen her yerde yaşayan canlılardır. Günde yaklaşık 16 saat uyuyan ağır traverslerdir.

4. Opossum

Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nin güney kısımlarında bulunan bir sıçan olarak da bilinen Opossum, bir kedinin büyüklüğüne yetişen küçük ölçekli bir keselettir. Güney Amerika'dan ve belirsiz üreme alışkanlıklarından geliyorlar ve esnek beslenme onları farklı koşullarda en iyi sömürgecileri ve hayatta kalanları yapıyor. Kanada'da yaygın olarak bulunurlar. Bu yaratıklar 19 saatten fazla uyurlar ve yiyecek aramak için sadece 5 saatleri vardır.

3. Armadillo

Armadillolar, ağırlık olarak 0.187 ila 119 pound arasında değişen, üretken kepçelerdir. Dev armadillolar yaklaşık 59 inç uzunluğundadır. Şu anda, tüm mevcut Armadillo türleri Güney Amerika'da, Paraguay ise 11 türe ev sahipliği yapıyor. Çok kısa bacaklarına sahip olmalarına rağmen, bu dokuz bantlı yaratıklar çok hızlı hareket edebilir. Yiyecek için kazmak için pençelerini kullanıyorlar. Amerika Birleşik Devletleri'nde Florida, Güney Carolina ve Teksas'ta bulunurlar. Diyetleri böceklerden toprağa değişirken, bazı türler tamamen termitler ve karıncalarla beslenir. Armadillolar deri zırh kabukları ile güzel yaratıklar. Gün boyunca dinlenmek veya uyumak için yer altını yutarlar. Armadillolar günde yaklaşık 19 saat uyurlar.

2. Tembellik

Yavaş hareketleriyle ünlü olan arboreal hayvanlardır. Yavaşlıkları uykulu reflekslerine ve zayıf dolaşım sistemlerine bağlanır. Tembellikler yaşamlarının çoğunu baş aşağı, Orta ve Güney Amerika'daki tropik ormanlardaki ağaçlarda asılı olarak geçirirler. Çiftleşmek, yemek yemek, uyumak ve hatta ağaçta doğurmak gibi temel faaliyetlerinin çoğunu yaparlar. İki tür yuva vardır, üç parmağı olan yeleli yuvalar ve iki parmağı olan Unau. Yiyecekleri öğütmek için on sekiz dişi ve kaba bir dili var. Yuvarlak kafaları, taşınmaz gözleri ve kısa kuyrukları var. Suda karadan daha hızlı hareket edebilirler. Tembeller günde sadece 5 saat aktiftir ve 19 saat boyunca uyurlar.

1. Koala

Koalalar, wombatların en yakın yaşayan akrabalarıdır. Queensland, Yeni Güney Galler ve Tazmanya kıyı bölgelerinde bulunurlar. Koalalar geniş kafaları, kuyruksuz gövdeleri, kaşık şeklindeki burnu ve kabarık kulakları ile tanınırlar. 9-33 pound arasında ve vücut uzunlukları 24 ile 33 inç arasında değişiyor. Açık okaliptüs ormanlıklarında bulunurlar ve yapraklar diyetlerinin çoğunu oluşturur. Dişi koalas her 12 yılda bir yavru doğurur. Annelerinin keselerine giren ve 7 aya kadar orada yaşayan az gelişmiş bir çocuğu doğururlar. Günde yaklaşık 22 saat uyurlar; bu nedenle, dünyanın en uykulu hayvanlarından biri olarak kabul edilmelerinin nedeni budur.