Pennsylvania Eyalet Kuşu Nedir?

Pennsylvania, Rust Belt'te ülkenin kuzeydoğu bölgesinde bulunan bir ABD eyaletidir. Resmi olarak Pennsylania Topluluğu olarak adlandırılan devlet, 46.055 m2'lik bir alanı kapsıyor ve ülkenin en geniş ve en kalabalık 5. eyaleti olarak sıralanmış, 12.807.060 nüfusa sahip. Pennsylvania, "Keystone State" ve "Quaker State" olarak adlandırıldı ve şu sloganı kullandı: "Fazilet, Özgürlük ve Bağımsızlık". Resmi bayrağına ek olarak, Pennsylvania'da bir devlet hayvanı (beyaz kuyruklu geyik), devlet çiçeği (Dağ defnesi), devlet ağacı (Doğu baldıran otu) ve devlet böceği (Pennsylvania ateş böceği) de dahil olmak üzere çok sayıda durum sembolü vardır. Pennsylvania'nın bir devlet kuşu da var: karıştırılmış tavuğu.

Devlet kuşu

Fırfır tavuğu, Pennsylvania'nın resmi devlet kuşudur. Kıvrımlı tavuğu devlet kuşu olarak benimseme kampanyası, Genel Kadın Kulüpleri Federasyonu (GFWC) tarafından öncülük edildi. Kuş, 22 Haziran 1931'de resmi kuş olarak tayin edildi, aynı gün Doğu baldıranının resmi devlet ağacı ilan edildi. Fırfırlak orman tavuğu, devlet kuşu olarak kabul edilmeden önce Pennsylvania'nın resmi av kuşu olarak görev yaptı.

Fiziksel tanım

Fırçalı tavuğu, 0.99 ila 1.65 lb ağırlığında, baştan kuyruğa kadar 16 ila 20 inç arasında değişen ve yaklaşık 25 inçlik bir kanat açıklığına sahip orta büyüklükte bir kuştur. Kıvrımlı tavuğun iki formu veya morfları vardır: gri ve kahverengi. Gri morph, beyaz yanları ve alt kısmı olan gri-kahverengi bir kafa, boyun ve arkaya sahiptir. Kuyruğu sonunda geniş siyah bir bant ile kahverengimsi gridir. Kahverengi morph, yanlarında beyaz lekeler bulunan tek tip bir kahverengi tüylere sahiptir. Erkekler ve dişiler görünüş ve beden bakımından benzerdir ve birbirlerinden ayrılmaları zorlaşır. Ayırt edici özellik, kadınlarda subterminal kuyruk bandı ve erkeklerde kırılmamış kuyruk bantlarıdır.

Habitat ve Ekoloji

Fırfır yakalı orman tavuğu, Kuzey Amerika’ya özgü on tavuğu türünden biridir. Zamanının çoğunu özellikle karma ormanlık alanlarda, geçirdiği Appalachian Dağları, Kanada ve Alaska ormanlarında yaşar. Orman tavuğu tomurcukları, yaprakları, böcekleri ve meyve tohumlarını araştırır ve çok çeşitli bitki ve böceklerle beslenebilmesi nedeniyle çeşitli habitatlarda gelişmeyi başarır. Kuş kuzeyde kış koşullarına adapte olmuş ve bıldırcın, hindi ve sülün gibi diğer kuşların yok edildiği bölgelerde büyümüş.

İnsanlarla Etkileşim

Kıvrımlı orman tavuğu, batı ve kuzey Amerika Birleşik Devletleri'nde ve ayrıca Kanada'nın bir bölümünde et ve spor için avlanır. Kuşları avlamak zor olabilir çünkü zamanının çoğunu kalın çalılar ve çalılıklar içinde geçirir, ancak sabahın erken saatlerinde veya öğleden sonraları yonca ve çakıl bulmak için sık sık yol yataklarını ziyaret eder. Pennsylvania'nın devlet kuşu olmasına rağmen, yasa ile korunmuyor. Minnesota eyaleti, yivli orman tavşasının ticari olarak avlanmasına izin verir ve bunun bir sonucu olarak, yılda yaklaşık yarım milyon kuş avlanır.