Tapir Gerçekleri: Dünya Hayvanlar

Tapir, kısa, önceden doğmuş bir burnu olan bir domuza veya yaban domuzuna benzeyen otçul bir memelidir. Ancak, at ve gergedanlarla domuz ve domuzlardan daha yakından ilgilidir. “Tapir” kelimesi, hayvanın derisinin doğasına atıfta bulunan “kalın” anlamına gelen, yerli bir Brezilya kelimesidir. Endonezya'da, hayvana gergedan için benzer bir kelime olan “badak”, Tayland'da ise Tapir'in diğer hayvanların artık kısımlarından yaratıldığına inanan “karışım bitti” anlamına gelen “P'som-sett” olarak adlandırılıyor. . Tapir beş tür içinde ortaya çıkar. Türlerin dördü Orta ve Güney Amerika'da, beşinci tür ise Asya'dadır.

Fiziksel tanım

Tapir'in büyüklüğü türüne göre değişiyor, ancak çoğu yaklaşık 6.6 fit uzunluğunda ve omuzda yaklaşık 3 fit yüksekliğinde duruyor. Olgun bir Tapir, 330 ila 700 pound arasındadır. Yuvarlak bir gövdeye, kısa bacaklara ve suaygırlarına benzeyen güdük bir kuyruğa sahiptir. Gözler nispeten küçükken kulaklar oval ve beyaz renklidir. Ön ayağın dört parmağı varken arka ayağın üç parmağı vardır. Bir tapirin en belirgin özelliği filler gibi esnek olan burnudur. Gövde üst dudağı ve burnudur ve tıpkı filin gövdesi gibi şeyler almak için kullanılır. Ayrıca yaprakları ve meyveleri toplamak için gövdeleri kullanabilir.

Diyet

Tapir meyvesi, meyveleri ve meyvelerden oluşan diyetiyle bir cılız. İhale, genç bitki örtüsü ve meyvelerle beslenir. Yürüyüş saatlerinin çoğunu yiyecek aramak için harcıyor ve asal bitki örtüsü ve sulama delikleri aramak için diğer Tapirlerin yaptığı patikaları veya yıpranmış yolları takip ediyor. Yiyecek bulmak için yere burnu ile yürüyor. Ayrıca deliğin alt kısmındaki bitki örtüsünü yemek için sulama deliğinin dibine dalabilirler. Tapir, bir günde 85 kilo bitki örtüsü tüketebilir.

Habitat ve Menzili

Tapirler, Güney ve Orta Amerika ve Güneydoğu Asya'nın ormanlarında ve orman bölgelerinde bulunur. Bunların çoğu Meksika, Venezuela, Brezilya ve Paraguay'da bulunur. Diyetleri için yeterli su kaynağı olan ve bol miktarda bitki örtüsü bulunan bölgelerde yaşarlar. Ormanın ya da suyun altına işlenmiş topraklara sığarlar. Tapirs kalın bitki örtüsünü beklemedeki herhangi bir tehlikeden saklanma yeri olarak kullanır ve gündüzün çoğunu çalılarda uyuyarak geçirir. Ayrıca, nehir bankaları gibi su kaynaklarında, yiyeceklerini alabilecekleri bol miktarda bitki örtüsü vardır.

davranış

Tapirler sosyal yaratıklar. Mum denilen gruplarda otlarlar ve karmaşık bir ilişki sergilemezler. Zamanlarının çoğunu su beslemesi içinde ve çevresinde geçiriyorlar ve avcılardan sıyrılmak ve yüksek sıcaklıklar sırasında serinlemek için sığınıyorlar. Ayrıca küçük balıkların vücutlarındaki parazitleri toplayabilmeleri için su altında kalıyorlar. Utangaçlar ancak güçlü çenelerini kullanarak kendilerini savunabilirler. Vücut boyutuna rağmen, Tapir biraz tehlike yarattığında çok hızlı koşabilir.

üreme

Tapirlerin her seferinde sadece bir bebeği doğurtan yaklaşık 13 aylık bir gebelik süresi vardır. Buzağı doğumdan birkaç saat sonra dayanabilir ve doğumda yaklaşık 22 kilo eder. Buzağılar, kamufle edilmeye yardımcı olan bacağındaki kahverengi ve bej çizgili karpuzlara benzerler. Buzağı, dişi erken olgunlaşırken, üç ila beş yaşında cinsel olgunluğa ulaşır.