Tavus kuşu gerçekler - dünya hayvanları

Tavus kuşu, Phasianidae familyasına ait süs kuşları türüdür. Asya ve Kongo türleri olmak üzere iki tür tavus kuşu vardır. Kongo türleri, Asya dışındaki kökenlerin tek üyesidir. Ayrıca Asya'ya yayılmış iki Asya tavuğu türü vardır - mavi tavus kuşu ve yeşil tavus kuşu. Erkek tavuskuşu tavus kuşu olarak bilinir, dişi tavuskuşu olarak adlandırılır. Olgunlaşmamış yavrulara bazen şeftali denir. Erkek tavus kuşu, piercing çağrısı ve abartılı tüyleri ile bilinir. Yanardöner renklenme ve erkek tavus kuşunun büyük kuyruğu, Charles Darwin ile kadınları cezbetmek olduğunu öne süren yıllar boyunca yapılan bilimsel araştırmalara konu olmuştur.

4. Fiziksel Tanımlama

Erkek Hint tavuskuşu kayda değer yanardöner yeşil ve mavi tüylere sahiptir. Tren veya kuyruk uzun üst kapaklardan oluşur. Tüyler tavus kuşu kuyruğunu tuttuğunda en iyi görülen göz yuvalarına sahiptir. Hem tavus kuşu hem de tavus başının tepesinde bir tepe taşımaktadır. Dişi Indiana tavuskuşu, koyu kanatlı yeşil ve altın tüylere sahiptir. Kongo tavuskuşu örtülü tüylerini göstermez, ancak kuyruk tüylerini kullanır. Kongo tavus kuşunun kuyruk tüyleri Hint tavus kuşundan çok daha kısadır. Şeftali görünüşte sarı ve sarımsı kahverengi arasında değişir. Albino tavus kuşu olabilir ama çok nadirdir.

3. Diyet

Tavus kuşları çoğunlukla omnivorlardır ve çiçek yaprakları, sebzeler, çimen, tohum başı, böcekler, küçük sürüngenler ve amfibiler dahil her türlü yeşil filizi yerler. Petunyalara ve diğer saksı bitkilerine düşkünler. Yabani tavuskuşu, sabah veya akşam karanlığından hemen önce yapraklı litreleri çizerek yiyecek arar. Kuşlar seçici değildir ve gagalarına sığabilecek hemen her şeyi yiyeceklerdir. Hint tavuğu da küçük yılanları avlayıp yiyebilir. Evcil tavuskuşu ekmek ve ayrıca kırılmış yulaf, mısır, pişmiş pirinç ve ayrıca kedi maması gibi buğday ürünlerini de yiyebilir.

2. Habitat ve Menzil

Hindistan tavuğu, Hindistan Yarımadası ve Sri Lanka'nın daha kurak ova bölgelerinde geniş bir habitatta bulunur. Güney Asya'da 1, 8 kilometre yükseklikte bulunur. Kuru yaprak döken ormanlarda bulunur, ancak ekili alanların çevresinde de bulunabilir. Yeşil tavus kuşu Güneydoğu Asya'da bulunur ve aynı zamanda Hint tavus kuşu ile aynı habitatta bulunabilir. Kongo Peafowl, Asya dışında bulunan tek türdür. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Salonga Milli Parkı'nda bulunur. Peafowl ayrıca Kuzey Ada ve Yukarı Wanganui Nehri havzasında da vahşi bir hal almıştır.

1. Davranış

Tavus kuşu erkeklerin tüylerini sergilemeleriyle tanınırlar. Tüyler, kuyruk gibi düşünse de, gerçekte sırtlarından büyürler. 3 ila 5 kuştan oluşan bir tılsım olarak bilinen gruplar halinde yerle beslenirler. Yetiştirme mevsiminde tavus kuşu, özellikle alarm verildiğinde yüksek sesli çağrılar yapar. Ayrıca gece boyunca yüksek ağaçlar ya da kayaların üzerinde gruplara atıyorlar. Üreme mevsimi boyunca, erkek üreme yerine hızla ulaşır ve gün ortasına kadar nadiren ayrılır. Tüylerini göstererek kadın meslektaşı çekiyor. Üreme mevsimi dışında, her iki cinsiyet birlikte akın eder ve sadece horoz sürerken ayrılır.